Binoclu – modele ieftine si de calitate

Un binoclu este intotdeauna un accesoriu util si placut mai ales atunci cand iesim in natura. Ne ajuta sa vedem natura in toata splendoarea ei marind de multe ori ceea ce ne intereseaza mai mult : animale, pasari sau franturi din natura.

Binoclurile cele mai bune sunt cele la care lentilele din fata sunt mai mari pentru o buna luminozitate si claritate, dar sunt si alte criterii in functie de care ne putem alege un binoclu. In primul rand trebuie sa stim la ce o sa-l folosim, pentru  ca la observatiile in natura o marire de 8 ori este indeajuns, la o marire mai mare de 10 sau mai mult imaginea incepe sa ne tremure daca nu avem un stativ sau trepied. S-ar putea sa-ti placa si alte binocluri.

binoclu nikon

Binoclu Nikon

Putem alege si un binoclu cu zoom care mareste in functie de reglajul pe care il dorim. Binoclurile terestre se incadreaza intr-o plaja de marire intre 8 si 20 de ori, insa sunt si binocluri maritime sau astronautice care se folosesc pe un stativ foarte stabil si maresc mult mai mult.

binoclu profesional

Binoclu profesional

In general cumparatorii isi aleg binocluri pentru a le folosi atunci cand ies in excursie si care se incadreaza in limite acceptabile de pret, cam 100 sau 200 lei. Binoclurile rezervate vanatorilor sau impatimitilor de observatii fidele in natura sunt mai scumpe pentru ca sunt mai bine lucrate, sunt de firma si au calitati optice deosebite, dar au si preturi pe masura.

Multe binocluri au protectie la lentile cu capace de plastic si protectie la socuri prin invelire in cauciuc moale. O categorie aparte de binocluri, folosite mai ales la vanatoare sunt cele pentru vizionare pe timp de noapte, asa numitele binocluri cu infrarosu care disting foarte bine obiectele care reflecta sau produc caldura cum ar fi animalele. Ele pot avea o sursa de lumina in infrarosu sau pot distinge doar ceea ce reflecta mediul inconjurator. Gasesti aici oferta completa de binocluri infrarosu.

binoclu ieftin olympus

Binoclu ieftin Olympus

 

Daca ti-a placut articolul inscrie-te la newsletter gratuit:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linkuri sponsorizate